ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان / تمامی سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران باید املاک خود را ثبت کنند

سامانه ثبت املاک و اسکان، به آدرس amlak.mrud.ir، توسط وزارت راه و شهر سازی راه‌ اندازی شده است. تمامی سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران، باید، همانند سال گذشته، در سال ۱۴۰۳ نیز، پس از ورود به سایت سامانه و ثبت نام در آن، املاک تحت تملک خود را به ثبت برسانند. عدم ثبت ملک، موجب تعلق جریمه مالیات خانه های خالی به مالک، خواهد شد.

بسیاری از مردم، معتقدند که برای پس انداز کردن پول هایشان، بهترین گزینه، خریدن زمین و خانه و فروش آن پس از چندین سال می باشد. این تصور نه چندان غلط قشر متوسط رو به بالای جامعه، سبب شده تا تعداد خانه های خریداری شده اما بدون سکونت، افزایش پیدا کند و از طرفی، قیمت رهن و اجاره، برای مستاجرین، افزایش یابد. از این رو، طی تدابیری، دولت، جهت کاهش نرخ تورم در زمینه مسکن و کمک به خانه دار شدن مستاجرین، سامانه ثبت املاک و اسکان به آدرس amlak.mrud.ir را راه اندازی نموده است.

پس از راه اندازی سامانه، دولت، تمامی مالکان و مستاجران را موظف کرد که املاک تحت مالکیت و اجاره خود را در آن، ثبت کنند؛ در غیر این صورت، مالکین، مشمول جریمه مالیات خانه های خالی خواهند شد.

مهلت ثبت نام و ویرایش اطلاعات در این سامانه، تا ۲۲ اسفند سال گذشته بود، ولیکن، با توجه به روند سال گذشته و تمدید مهلت آن به مدت یک سال، پیش بینی می شود، در سال ۱۴۰۳ نیز این روند باقی است؛ از آنجا که ورود به سایت و ثبت نام در آن، شیوه مخصوص خود را دارد، اطلاع از آن، ضروری به نظر می رسد. 

از این رو، در این مقاله، قصد داریم، درباره سامانه ثبت املاک و اسکان در سال ۱۴۰۳صحبت کنیم؛ سپس، نحوه ورود به سایت و ثبت نام ملک در سال ۱۴۰۳ ​ را برای متقاضیان، توضیح دهیم. چنانچه، در خصوص این موضوع، سوالاتی دارید، با ما همراه باشید. 

سامانه املاک و اسکان ۱۴۰۳ ​ amlak.mrud.ir و آدرس آن

در پاسخ به این سوال که چه کسانی باید در سامانه املاک ثبت نام کنند، ابتدا باید، به معرفی این سامانه پرداخت. سامانه ثبت املاک و اسکان، به آدرس amlak.mrud.ir، در سال گذشته، با هدف کاهش تورم نرخ مسکن، حمایت از مستاجران و جلوگیری از دلالی در زمینه املاک، توسط وزارت راه و شهرسازی، راه‌اندازی شد. مطابق ماده ۵۴ مکرر قانون مالیات‌ های مستقیم، تمامی سرپرستان خانوار، مالکان و مستاجران، باید، املاک تحت تملک خود را در سامانه ثبت املاک و اسکان ۱۴۰۳ ​، به نشانی amlak.mrud.ir به ثبت بر سانند.

با توجه به ماده ۵۴ اصلاحی قانون مالیات ‌های مستقیم، چنانچه، واحدهای مسکونی واقع در شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت، در هر سال مالیاتی، جمعا، بیش از ۱۲۰ روز ساکن نداشته باشند، به عنوان خانه خالی، شناسایی شده و در ازای هر ماهی که پس از آن ۱۲۰ روز، خالی باشند، ماهانه، مشمول مالیات بر درآمد اجاره بدین شرح، خواهند شد: سال اول، ۶ برابر مالیات متعلقه، سال دوم، ۱۲ برابر مالیات متعلقه و از سال سوم به بعد، ۱۸ برابر مالیات متعلقه. معیار خالی محسوب شدن، اطلاعات ثبت شده، در سامانه ملی املاک و اسکان کشور، است.

شایان ذکر است، مهلت ثبت نام و ویرایش اطلاعات در این سامانه، تا ۲۲ اسفند سال گذشته بود، ولیکن، با توجه به روند سال گذشته و تمدید مهلت آن به مدت یک سال، پیش بینی می شود در سال ۱۴۰۳ نیز این روند باقی باشد؛ که به محض اعلام زمان و مهلت های ثبت نام سال ۱۴۰۳​، متن مقاله، به روز رسانی خواهد شد. 

یکی از سازمان هایی که اخیرا به سامانه املاک و اسکان لینک شده است بیمه مرکزی جمهوری اسلامی می باشد، بیمه مرکزی باید در صورتی که داده‌ های مربوط به مالکیت و سکونت در بیمه‌ نامه‌های آتش‌سوزی موجود باشد، اطلاعاتی نظیر کد ملی، کد پشتیبان و تاریخ عقد بیمه را به تفکیک مالک و ساکنین، برای هر بیمه‌ نامه آتش‌ سوزی به سامانه ملی املاک و اسکان ارسال کند. بیمه گذاران برای خرید بیمه نامه می بایست نسبت به ثبت نام در سامانه اسکان و املاک اقدام نمایند.

ورود به سامانه املاک و اسکان 1403 amlak.mrud.ir

همانند کسانی که قصد ثبت نام در سامانه ثبت نام مسکن اولی ها​ را دارند، برای پر کردن فرم خود اظهاری، در سامانه ثبت املاک و اسکان کشور amlak.mrud.ir در سال ۱۴۰۳ نیز، مالکین و مستاجران، باید وارد سامانه شده و در آن، ثبت نام کنند. نحوه ورود به سایت سامانه ثبت املاک و اسکان کشور amlak.mrud.ir در سال ۱۴۰۳​، به شرح زیر است:

برای ورود به سایت سامانه، در سال ۱۴۰۳، متقاضی باید،در صفحه مرورگر خود، آدرس amlak.mrud.ir را وارد نموده تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر شده و سپس، گزینه ورود به سامانه را انتخاب کند.

 در این مرحله، متقاضی باید، شماره تلفنی را که به نام دارنده کد ملی است وارد کرده و گزینه ورود را انتخاب کند.

پس از وارد کردن شماره همراه، کدی از سامانه ثبت املاک و اسکان در سال ۱۴۰۳​، برای خط تلفن متقاضی، ارسال می شود. با وارد کردن این کد، فرد، به صورت خودکار، وارد صفحه جدیدی شده که در آن جا، باید، رمز عبوری جدید، برای خود انتخاب کند.

بعد از انتخاب رمز عبور، در این مرحله، متقاضی باید، رمز را وارد کند تا وارد صفحه ای مشابه صفحه زیر گردد.

در زمان استفاده از سامانه ملی املاک و اسکان، مطمئن شوید که از مرورگرهای به روز Google Chrome یا Mozilla Firefox استفاده می کنید.

با طی کردن نحوه و مراحل بالا، متقاضی، در سایت، ثبت نام شده و می تواند، اقدام به ثبت اطلاعات ملک خود نماید. در ادامه مقاله، در خصوص نحوه ثبت نام ملک، در سامانه ثبت املاک و اسکان amlak.mrud.ir در سال ۱۴۰۳، توضیح خواهیم داد و خواهیم گفت که نحوه و مراحل آن، به چه شکل می باشد.

نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir

در قسمت قبل، نحوه ثبت نام در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir در سال ۱۴۰۳ را توضیح دادیم وگفتیم که همانند سامانه جامع اقدام ملی مسکن، نحوه مخصوص به خود را دارد. در این بخش از مقاله، قصد داریم، درباره نحوه ثبت نام ملک، و مراجعه به amlak.mrud.ir ثبت نام فرد در سال ۱۴۰۳​ صحبت کنیم. نحوه ثبت نام ملک در سامانه املاک و اسکان amlak.mrud.ir، مطابق مراحل زیر می باشد:

پس از اینکه طبق توضیحات بخش قبل، متقاضی، با جست و جوی آدرس amlak.mrud.ir، وارد سایت املاک و اسکان شد و گزینه ورود به سایت سامانه را انتخاب کرد، باید، در کادری شبیه به کادر زیر، اطلاعات خود را وارده کرده و دکمه ورود به سایت را بزند.

در این مرحله، متقاضی، به صفحه احراز هویت منتقل می شود و باید، اطلاعات خود را با وارد کردن کد ملی، تکمیل کرده و گزینه ادامه را انتخاب کند.

سپس، یک کد به تلفن همراه فرد، ارسال می شود که باید، آن را در کادر مخصوص وارد کند.

در صورتی که مراحل احراز هویت متقاضی، با موفقیت طی شده باشد، پیغام زیر به وی نشان داده خواهد شد . این پیام، حاوی رمز عبور فرد است که باید، برای ورود، از آن استفاده نماید.

 در مرحله بعد، متقاضی باید، در صفحه ای مشابه با صفحه زیر، اطلاعات هویتی و آدرس خود را در کادرهای مربوطه وارد کرده و در انتها، دکمه ثبت را بزند.

در این گام، فرد باید، یکی از گزینه های “مالک هستم ” یا ” شخص دیگری مالک ” است را انتخاب کند.

پس از این که صفحه ای مشابه صفحه زیر باز شد، متقاضی باید، اطلاعات مالکیت و مشخصات مالک، شامل نوع سند و شناسه یکتا سند مالکیت را وارد کرده و به مرحله بعد برود.

در این قسمت، متقاضی باید، اطلاعات مربوط به ملک خود که شامل کد پستی، پلاک اصلی و فرعی و سایر موارد مورد نیاز می شود را وارد کند.

در این قسمت، متقاضی باید، اطلاعات مربوط به شناسه قبوض خود را وارد کرده و دکمه ثبت نهایی را انتخاب کند.

در ابتدای راه اندازی سامانه املاک و اسکان، امکان ویرایش اطلاعات، برای کاربران این سامانه وجود نداشت. اما، به دلیل اینکه، بسیاری از افراد در جریان ثبت اطلاعات هویتی و سکونتی اشخاص در سامانه املاک و اسکان، اطلاعات خود را به اشتباه در این سامانه وارد نمودند، پس از مدتی، وزارت راه و شهرسازی، این امکان را فراهم نمود و در حال حاضر، در صورت اشتباه در وارد کردن اطلاعات، امکان اصلاح آن برای کاربران وجود دارد.

منبع: دینا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا