چاق‌شدن قبل از ۳۰ سالگی مرگ زودرس را تا ۸۴ درصد افزایش می‌دهد!

محققان دانشگاه لوند سوئد ۶۲۰ هزار بزرگسال ۱۷ تا ۶۰ ساله را بررسی کردند و دریافتند افزایش وزن در دهه ۲۰ زندگی می‌تواند عواقب بیشتری نسبت به اواخر زندگی داشته باشد. محققان می‌گویند افزایش وزن قبل از ۳۰ سالگی احتمال مرگ زودهنگام ناشی از طیف وسیعی از بیماری‌ها، به ویژه بیماری‌های قلبی و دیابت نوع ۲ را به‌طور قابل توجهی افزایش می‌دهد. در زنان نیز افزایش وزن باعث افزایش خطر مرگ زودهنگام ناشی از سرطان در هر سنی می‌شود.

افزایش خطر مرگ زودرس با چاق‌شدن

محققان دریافتند مردانی که قبل از ۳۰ سالگی چاق می‌شوند، در مقایسه با کسانی که در سنین بالاتر وزن اضافه می‌کنند، خطر مرگ زودرس در آنها ۷۹ درصد افزایش می‌یابد؛ این رقم برای زنان ۸۴ درصد است. همچنین کسانی که بین سنین ۳۰ تا ۴۵ سالگی چاق می‌شوند، خطر مرگ زودرس را ۵۲ درصد افزایش می‌دهند، درحالی که چاقی بین سنین ۴۶ تا ۶۰ سالگی ریسک مرگ را حدود ۲۵ درصد بیشتر می‌کند.

درکل این پژوهش نشان می‌دهد که هر نیم کیلوگرم افزایش وزن در اوایل بزرگسالی (۱۷ تا ۲۹ سالگی) خطر مرگ زودرس را بیش از ۲۰ درصد افزایش می‌دهد. «کاترین جنر» (Katharine Jenner)، مدیر اتحادیه سلامت چاقی، تأکید می‌کند این مطالعه یک «زنگ خطر» است. او می‌گوید: «این امر می‌تواند با افزایش میزان دیابت نوع ۲، بیماری‌های قلبی، برخی سرطان‌ها و سلامت روان ضعیف، عمر را کوتاه کند.»

به گفته محققان، بسیاری از جوانان قبل از ۳۰ سالگی چاق می‌شوند که ناشی از سلطه فست‌فودها، وعده‌های غذایی زیاد و محصولات فوق‌فرآوری‌شده است و دولت‌ها باید اقداماتی انجام دهند. به گفته محققان پیام کلیدی این مطالعه واضح است: اجتناب از افزایش وزن، به‌ویژه در اواخر نوجوانی و دهه ۲۰ زندگی. آنها می‌گویند هرچه افراد زودتر زندگی سالم را در پیش بگیرند، شانس عمر طولانی‌تری خواهند داشت.

یافته‌های این پژوهش به‌تازگی در ۳۲مین کنگره چاقی اروپا در اسپانیا ارائه شده است.

منبع
تجارت نیوز
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا

گردونه میلی

Milli Sticky Banner Milli Sticky Banner Mobile