
قیمت نان ۲۰ هزار تومان شد!/ نانوایان: آرد فقط ۱۰٪ هزینههاست!
طی روزهای گذشته همزمان با اکثر شهرهای کشور، شاهد کاهش سهمیه آرد نانوایی ها، کاهش ساعت کاری برخی نانوایی ها، صفهای طولانی نانواییهای یارانهای و افزایش گاهی قیمت انواع نان آزادپز در کلانشهر تبریز هستیم، به طوریکه هرچند قیمت نان در نانواییهای سهمیهای(دولتی) افزایش نیافته ولی در واحدهای آزادپز قیمت یک نان سنگگ از ۱۲ هزارتومان به ۲۰ هزار تومان افزایش پیدا کرده و همچنین نان لواش نزدیک به دو برابر( هر نان لواش ۵۰۰ تومان) افزایش قیمت داشته است که هر چند قیمت تمامی اجناس افزایش پیدا کرده است اما با توجه به متفاوت بودن قضیه نان و جایگاه ویژه آن در سفره مردم، شاید اقشار کمدرآمد جامعه توانایی پرداخت هزینه این ماده غذایی حیاتی را نیز نداشته باشند.
برخی از نانوایان، آرد یارانهای دریافت میکنند اما به دلیل افزایش هزینههای تولید، نان را با قیمت آزاد میفروشند، نانوایان معتقدند که قیمتگذاری دستوری نمیتواند هزینههای واقعی آنها را پوشش دهد، زیرا آرد تنها ۸ تا ۱۰ درصد از هزینههای تولید نان را تشکیل میدهد، برخی از آنها خواستار واقعیسازی قیمت نان و انتقال یارانه به مصرفکننده هستند تا بتوانند با قیمت آزاد نان را بفروشند و یارانه مستقیماً به حساب مردم واریز شود.
هر چند در این وسط، کیفیت نانهای تولیدی هم داستان دیگری دارد و برخی نانواییها به ویژه نانواییهای سهمیهای عامدانه یا سهوی، نان بسیار بیکیفیت را تحویل مردم میدهند.
در گفتوگوی میدانی با برخی از نانواییها به افزایش دوبرابری قیمت آرد پی میبریم که میگویند یککیسه آرد از ۶۰۰ هزار تومان به یکمیلیون و ۲۸۰ هزار تومان افزایش یافته است که بیش از دوبرابر افزایش داشته است.
قطعی برق، عدم پرداخت به موقع یارانه دولتی نانوایی ها، عدم نظارت کافی بر روند اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، تخلفات نانوایان، افزایش زنجیره وار هزینه های نانوایی از جمله قیمت های انرژی، اجاره و نیروی انسانی و مشکلات سامانه نانینو از جمله مشکلات و چالشهای مطرح شده توسط نانوایان است.
مشکلات نانواییها حتی امام جمعه تبریز را وادار به واکنش کرد و وی در خطبههای نماز جمعه دوم خردادماه به این موضوع اشاره کرده و از فرماندار شهرستان تبریز خواست تا در نحوه پخت و پز و ارائه نان به مردم نظارت داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمین احمد مطهری اصل خاطر نشان کرد: در نظارت هر دو طرف را باید مراعات کنیم قیمت و کیفیت نان مهم است، شاید مردم متوجه نشوند اما مهم تر از قیمت نان، کیفیت آن است، اگر نان تولیدی کیفیت نداشته باشد برای بدن نیز مضر است. مسئولین به کیفیت آن توجه کنند و نظارت داشته باشند، نان بی کیفیت سوء هاضمه میآورد اما نان با کیفیت دستگاه گوارش را تنظیم میکند.
برای پیگیری دلیل بروز این مشکلات در حوزه نان، آرد و نانوایان با فرماندار شهرستان تبریز گفتوگو میکنیم. داود گرشاسبی با بیان اینکه سیستم نانینو یک سامانه کشوری بوده و به صورت هوشمند سهمیه نانوایی ها را رصد میکند، ادامه داد: نزدیک به سه هزار نانوایی در شهرستان تبریز فعالیت میکنند که سامانه هوشمند به صورت برخط تمام فعالیت نانواییها را کنترل و رصد میکند.
وی از افزایش قیمت نان به صورت رسمی طی روزهای آینده در شهرستان تبریز خبر داد و گفت: با توجه به افزایش هزینهها، حقوق نیروی انسانی و همزمان با سایر شهرهای کشور، شاهد افزایش قیمت نان در تبریز خواهیم بود که طی جلسهای مشترک با سازمانهای دولتی مربوطه در استانداری نسبت به این موضوع تصمیمگیری خواهد شد.
دولت باید حقوق بازنشستگان وکارگران را ازهفته آینده دوبرابربکنه تا توان خریدآن را داشته باشند وقتی کسانی 46سال نتوانستن مملکتی را درست کنندصدسال دیگرهم نمیتوانند مملکت کسی مثل هویدامیخوادنه امثال میرسلیم وعلم اهدا وپزشکیان
بیشتر از اینها در آمد دارند الان در تهران داخل کوچه بن بست مغازه نانوایی ۱۵۰ملیون تومان کرایه میده فقط بخاطر آرد یارانه ایی واقعا چرا دولت اصرار درپرداخت یارانه به نانوا دارد بخدا اگر آرد یارانه ای نباشد همان مغازه را ۵ملیون هم اجاره نمی کنند یعنی آرد و نان شده رانت و فساد
نانوایی فقط جایی برای دزدی آرد شده
لطفا نرخ آرد را آزاد کنید
ویارانه آن را به خود مردم بپردازید
ولی حداقل توی روز به هر نفر به اندازه قیمت یه نان سنگگ یارانه بدهید
هرسالم با افزایش قیمت یارانه را افزایش دهید
چرا اکثر نانوایی ها دست دوم و سوم در اجاره هست
چرا کسی که مجوز به نام اوهست سال تا سال در مغازه خودش نیست و چند تا چندتا نانوایی دارن
اگه سود نداره چرا میرین میرین دوبازه مجوزه میگیرین
چزا برای نفر دومی یا سومی که اجاره کرده سود داره
ارد ازد که میفروشین چی
چرا دولت جلوی اجاره بها افسار گسیخته مغازه ها را نمیگیره تا نانوایان متضرر نشوند چون بیشترین فشار به آنها اجازه بها مغازه است